Tajine met lamsvlees, abrikozen en couscous (2 pers.)
Bereiding:
- Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in de tajine.
- Kruid de blokjes lamsvlees met peper en zout en bak de blokjes goudbruin in de hete olie. Karameliseer het vlees met een flinke eetlepel honing.
- Pel en plet de teentjes look. Snijd de chilipeper overlangs in twee, verwijder de zaadlijsten en snipper de chilipeper fijn. Pel de ui en snijd ze in halve ringen.
- Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes.
- Breek de top en de kont van de selder. Zo verwijder je de ruwe draden van de stengels. Snijd de selder in stukken.
- Schep het gebakken vlees uit de tajine en houd even apart.
-
Bak de ui, chilipeper, look en wortelen aan in de tajine.
-
Kruid de groenten met komijn, ras el hanout en kurkuma.
-
Snijd de gedroogde abrikozen in reepjes en voeg deze met de blokjes selder toe aan de tajine.
-
Doe het lamsvlees opnieuw in de tajine en meng de blokjes vlees onder de groenten.
-
Voeg er vervolgens de kikkererwten en de tomatenblokjes aan toe en meng alles goed onder elkaar. Vul het blikje van de tomatenblokjes opnieuw met water en voeg toe aan de stoofpot voor extra vocht.
-
Breng het geheel op smaak met enkele takjes tijm, rozemarijn, een flinke snuif zout en peper. Rasp er een duim gember bij voor extra smaak.
-
Zet het deksel op de tajine en laat de stoofpot een uurtje rustig pruttelen, tot het vlees gaar en zacht is.
-
Breng water met kruiden aan de kook.
-
Giet het water met de kruiden over de couscous en laat de couscous 10 minuten wellen.
-
Pluk enkele blaadjes koriander en munt. Snijd enkele lente-uien in ringetjes.
-
Serveer de couscous bij de tajine en werk het geheel af met wat pluksels koriander, munt en de lente-ui.
Ingrediƫnten:
- 1 kg lamsnek met bot
- 1 eetlepel lamskruiden
- 1 eetlepel bloem
- 400 ml runderbouillon
- 250 gr gedroogde dadels
- Olijfolie
- 3 uien
- 400 gr gekookte kikkererwten
- 4 teentjes knoflook
- 1 bosje verse koriander
- 3 stengels bleekselderij
- 1 wortel
- 1 vleestomaat

Adres
Visit Us
Dieter Vancoillie
8860 Lendelede
Get IN touch
Tel : 0478 40 28 77
Email: info@lekkerlammetje.be
Adres
Visit Us
Dieter Vancoillie
8860 Lendelede
Get IN touch
Tel : 0478 40 28 77
Email: info@lekkerlammetje.be