Tajine met lam
Ingrediënten:
- 1 kg lamsnek met bot
- 1 eetlepel lamskruiden
- 1 eetlepel bloem
- 400 ml runderbouillon
- 250 gr gedroogde dadels
- Olijfolie
- 3 uien
- 400 gr gekookte kikkererwten
- 4 teentjes knoflook
- 1 bosje verse koriander
- 3 stengels bleekselderij
- 1 wortel
- 1 vleestomaat
Bereiding:
-
Snijd de uien niet al te fijn. Schil de selderijstengels en wortel en snijd ze in stukjes. Plet de knoflook en hak die grof. Snijd de tomaat in blokjes.
-
Wrijf het vlees in met peper, zout, baharat kruiden en bloem. Verwarm een bakpan met een scheutje olijfolie en bak daarin het vlees tot het aan alle kanten bruin is. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
-
Giet ondertussen een scheutje olijfolie in de tajine en bak hierin pan de ui en knoflook glazig op laag vuur. Voeg dan de wortel en bleekselderij erbij. Laat de groenten een minuut of vijf stoven. Doe de blokjes tomaat erbij en leg het vlees op de groenten. Voeg de bouillon toe.
-
Zet de tajine met deksel erop in een op 150˚C voorverwarmde oven of laat sudderen op een laag vuur. Laat het vlees in 2 tot 3 uur garen. Check tussendoor of het vlees al gaar is.
-
Voeg na 1,5 uur de dadels toe aan tajine. En voeg vlak voor het serveren de kikkererwten toe, zodat ze warm worden.
-
Lekker met couscous of serveer het met bulgur en garneer met enkele blaadjes verse koriander.

Adres
Visit Us
Dieter Vancoillie
8860 Lendelede
Get IN touch
Tel : 0478 40 28 77
Email: info@lekkerlammetje.be
Adres
Visit Us
Dieter Vancoillie
8860 Lendelede
Get IN touch
Tel : 0478 40 28 77
Email: info@lekkerlammetje.be