Lamskoteletjes in rode wijn (voor 2 pers.)

Ingrediënten:

  • 4 tot 6 lamskoteletjes
  • 75 ml stevige rode wijn
  • 3 eetlepels rode wijn azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel jeneverbessen, gekneusd
  • 1/2 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1/2 theelepel pimentbessen
  • 2 blaadjes laurier
  • 1/2 theelepel zeezout

Bereiding:

  • Doe de koteletjes in een platte schaal. Voeg wijn, azijn, olijfolie en honing toe.
  • Kneus de bessen en peperkorrels even door ze enigszins te pletten onder de platte kant van een koksmes en doe ze in de schaal.
  • Hussel alles goed door elkaar. Voeg laurier en zeezout toe.
  • Zorg dat de lamskoteletjes goed bedekt zijn met de marinade, dek de schaal af en zet in de koelkast.
  • Laat lekker marineren – als het kan een nachtje.
  • Haal de koteletjes uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
  • Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de koteletjes (2 à 3 minuten) per kant.
  • Draai het vuur naar middenhoog, giet de marinade erbij en hussel de gebakken koteletjes nog een door de marinade voor wat extra smaak. Bon appetit!

Adres

Visit Us

Dieter Vancoillie
8860 Lendelede

Get IN touch

Tel : 0478 40 28 77
Email: info@lekkerlammetje.be

Adres

Visit Us

Dieter Vancoillie
8860 Lendelede

Get IN touch

Tel : 0478 40 28 77
Email: info@lekkerlammetje.be