Lamsballetjes met worteltjes en muntsaus

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Pers de teentjes knoflook. Hak de rozemarijnblaadjes fijn.
  • Snij de aardappelen in schijfjes van ongeveer 1 cm. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Kruid met zout, peper en de helft van de fijngehakte rozemarijnblaadjes. Zet de bakplaat in de oven voor 20-25 minuten tot de aardappelen gekleurd en gaar zijn.
  • Voeg ondertussen de knoflook, panko en de resterende fijngehakte rozemarijnblaadjes bij het lamsgehakt. Kruid met peper en zout. Rol er balletjes van en zet nog even in de koelkast.
  • Schil en snij het begin en het uiteinde van de wortel er af. Doe de wortelen in een kleine pot met 50 milliliter water, voeg de helft van de honing, een snufje zout en 1 eetlepel boter toe. Zet het even op een hoog vuur tot het water kookt, verlaag dan de temperatuur, zet er een deksel op en laat zachtjes koken voor 10 minuten of tot de wortelen gaar zijn.
  • Verwarm een pan met 1 koffielepel plantaardige olie op een hoog vuur. Voeg de gehaktballen toe eens het warm genoeg is en bak aan voor 4 minuten, draai regelmatig om zodat ze overal even bruin zien. Verlaag de temperatuur, bedek en laat 5-8 minuten bakken tot ze gaar zijn.
  • Voor de muntsaus, meng de resterende honing, 1 eetlepel wijnazijn, 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel water. Hak de munt fijn en voeg toe. Kruid met peper en zout en meng goed. Serveer de muntsaus bij de lamsballetjes, de wortelen en de aardappelen.

 

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook
  • 5 g rozemarijn
  • 300 g aardappelen
  • 20 g panko
  • 300 g lamsgehakt
  • 300 g wortelen
  • 2 el honing
  • 10 g munt
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl plantaardige olie
  • 1 el boter
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper en zout

 

Tajine van lam

Adres

Visit Us

Dieter Vancoillie
8860 Lendelede

Get IN touch

Tel : 0478 40 28 77
Email: info@lekkerlammetje.be

Adres

Visit Us

Dieter Vancoillie
8860 Lendelede

Get IN touch

Tel : 0478 40 28 77
Email: info@lekkerlammetje.be