Creoolse lamsgehaktballetjes
Bereiding:
- Week het brood in de melk. Meng het gehakt met 2 eetlepels ui, 1 teentje knoflook, kerriepoeder, ei en geweekt brood. Vorm er ongeveer 16 kleine gehaktballen van (of 8 grotere, jij kiest!)
- Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de gehaktballen in 4-5 minuten rondom bruin. Neem ze uit de pan.
- Bak de rest van de ui in 4-5 minuten lichtbruin in het achtergebleven braadvet.
- Voeg de tomatenstukjes met vocht en de paprika toe en laat alles 15 minuten zachtjes stoven.
- Roer de yoghurt, paprikapoeder, peterselie, 1 teentje knoflook en lente-ui erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de gehaktballen nog 5 minuten in de saus.
Ingrediƫnten
- 3 teentjes knoflook
- 5 g rozemarijn
- 300 g aardappelen
- 20 g panko
- 300 g lamsgehakt
- 300 g wortelen
- 2 el honing
- 10 g munt
- 2 el olijfolie
- 1 kl plantaardige olie
- 1 el boter
- 1 el wittewijnazijn
- peper en zout

Adres
Visit Us
Dieter Vancoillie
8860 Lendelede
Get IN touch
Tel : 0478 40 28 77
Email: info@lekkerlammetje.be
Adres
Visit Us
Dieter Vancoillie
8860 Lendelede
Get IN touch
Tel : 0478 40 28 77
Email: info@lekkerlammetje.be