Creoolse lamsgehaktballetjes

Bereiding:

  • Week het brood in de melk. Meng het gehakt met 2 eetlepels ui, 1 teentje knoflook, kerriepoeder, ei en geweekt brood. Vorm er ongeveer 16 kleine gehaktballen van (of 8 grotere, jij kiest!)
  • Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de gehaktballen in 4-5 minuten rondom bruin. Neem ze uit de pan.
  • Bak de rest van de ui in 4-5 minuten lichtbruin in het achtergebleven braadvet.
  • Voeg de tomatenstukjes met vocht en de paprika toe en laat alles 15 minuten zachtjes stoven.
  • Roer de yoghurt, paprikapoeder, peterselie, 1 teentje knoflook en lente-ui erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de gehaktballen nog 5 minuten in de saus.

Ingrediƫnten

  • 3 teentjes knoflook
  • 5 g rozemarijn
  • 300 g aardappelen
  • 20 g panko
  • 300 g lamsgehakt
  • 300 g wortelen
  • 2 el honing
  • 10 g munt
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl plantaardige olie
  • 1 el boter
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper en zout

 

Tajine van lam

Adres

Visit Us

Dieter Vancoillie
8860 Lendelede

Get IN touch

Tel : 0478 40 28 77
Email: info@lekkerlammetje.be

Adres

Visit Us

Dieter Vancoillie
8860 Lendelede

Get IN touch

Tel : 0478 40 28 77
Email: info@lekkerlammetje.be